Länk till sidan
Skatteverkets e-tjänst för Ombud och behörigheter

Anmäl deklarationsombud

Du anmäler deklarationsombud på skatteverket.se. Det är alltid en fysisk person som företräder bolaget vilket innebär att du behöver ha din redovisningskonsults personnummer tillgängligt. Du kan alltså inte anmäla företaget "e-nywhere bokföring AB" som ombud.

1. Klicka på fliken Mig själv eller firmatecknare - se, lägg till eller ändra ombud, och godkänn
  2. Välj vilket bolag du ska anmäla deklarationsombud
  3. Klicka på Nästa

1. Fyll personnummer på den/de som ska vara ombud
  2. Välj behörigheten Deklarationsombud. Vi behöver tillgång till individuppgifter.
  3. Ange giltighetstid. Startdatum kan inte vara retroaktivt utan du måste fylla i dagens (eller ett senare) datum.
  4. Markera att giltigheten är Tills vidare.
  5. Klicka på Nästa
  6. Skriv under med BankID.

Du får ett meddelande från Skatteverket när ärendet är klart vilket vanligtvis sker omgående.

Om du har ett tillsvidareavtal med e-nywhere ska du välja att behörigheten gäller tillsvidare. Om du anger ett slutdatum måste du själv komma ihåg att förnya behörigheten. Du kan ta bort ett ombud när som helst genom att logga in på Skatteverkets sida.

Länk till sidan
Skatteverkets e-tjänst för Ombud och behörigheter