Du skapar och skickar fakturor själv i telefonen eller på webben. När fakturan är betald noterar du det enkelt i fakturalistan. Om du har bankkopplingen så bokförs alla inbetalningar automatiskt.

Läs mer om fakturafinansiering och företagslån här >>>

Logga in här: app.e-nywhere.se

Logga in på webben

• Logga in via webben på app.e-nywhere.se.
  • Välj Fakturering.
  • Under rubriken Kundfakturor ser du alla kundfakturor som är skapade i företaget.

Skapa en faktura

• För att skapa en faktura klickar du på Ny faktura eller du på den orange pricken om du använder appen.
  • Välj vilken kund du vill fakturera och efter det väljer du vilka artiklar du vill lägga till i fakturan. Vill du inte jobba med artiklar går det även bra att skriva in egen text i beskrivningsraden.
  • Under artiklarna kan du lägga till Fakturadatum, betalningsvillkor och förfallodatum.
  • Om du vill förhandsgranska fakturan i appen klickar du på den orange symbolen med ett öga.
  • Spara utkastet, Ladda ner fakturan eller Skicka fakturan som e-post.

Kopiera en tidigare faktura

• Klicka på de tre prickarna till höger om den kundfaktura som du vill kopiera.
  • Välj Kopiera faktura.
  • Korrigera vid behov de uppgifter som behöver ändras.
  • Spara utkastet, Ladda ner fakturan eller Skicka fakturan som e-post.

Skapa en kreditfaktura

• Om du har gjort fel eller av någon annan anledning vill kreditera en faktura kan du göra det utifrån den befintliga fakturan.
  • Klicka på de tre prickarna till höger om den kundfaktura som du vill kopiera.
  • Välj Kreditera faktura.
  • Korrigera vid behov de uppgifter som behöver ändras.
  • Spara utkastet, Ladda ner fakturan eller Skicka fakturan som e-post.

Spara utkast eller skicka fakturan

• Välj Spara som utkast om du vill fortsätta arbetet senare. Ingenting har blivit bokfört ännu.
  • Välj Ladda ner för att bokföra fakturan och få en PDF-fil som du kan skriva ut alternativt skicka från ditt eget e-postprogram (endast i webbversionen).
  • Välj Skicka som e-post för att bokföra fakturan och skicka till den e-postadress som har angetts i kundregistret.

Registrera en inbetalning

• Logga in via webben på app.e-nywhere.se.
  • Välj Fakturering.
  • Under rubriken Kundfakturor ser du alla kundfakturor som är skapade i företaget.
  • Klicka på de tre prickarna till höger om respektive kundfaktura.
  • Välj Registrera betalning.

• Kontrollera att beloppet stämmer, ange vilket datum betalningen togs emot samt betalningssätt.
  • Klicka på Registrera inbetalning så bokförs den direkt och kundreskontran uppdateras.
  • Du kan inte ändra en bokförd inbetalning. Om något blev fel kontaktar du Slipp så hjälper vi dig.

Kunder

• Här kan du se alla upplagda kunder.
  • Vill du lägga upp en ny kund klickar du på Ny kund uppe i högra hörnet.
  • Vill du ändra information på en kund klickar du in på kunden och gör ändringen.
  • Kommer du från ett annat program? Din redovisningskonsult kan hjälpa dig att importera kundregister från flera filformat.

Artiklar

• Här kan du se alla artiklar som är upplagda i företaget.
  • Vill du lägga upp en ny artikel klickar du på knappen Ny artikel uppe i högra hörnet.
  • Vill du ändra något på en artikel klickar du in på den artikeln och klickar sedan på Spara.
  • Kommer du från ett annat program? Din redovisningskonsult kan hjälpa dig att importera artikelregister från flera filformat.

Fakturainställningar

• I faktureringsvyn kan du ändra företagsuppgifter som bl.a. namn, adress, telefon, bankgiro och logotyp.
  • Förvalda betalningsvillkor (du kan ändra själv på varje faktura)
  • Nästa fakturanummer - anger även hur din fakturanummerserie ska se ut
  • Nästa kundnummer - anger även hur din kundnummerserie ska se ut

Logga in här: app.e-nywhere.se

Filmen är gjord av vår systemleverantör Björn Lundén AB. Gränssnittet i e-nywhere app är identiskt.

* Hur ofta kundreskontran uppdateras med inbetalningar beror på din överenskommelse med e-nywhere bokföringsbyrå. Prata med din redovisningskonsult om du är osäker.